Klasický plynový sporák nebo moderní indukční varné desky? Je to něco jako porovnávat čtení tištěných knih se stále oblíbenějšími elektronickými čtečkami. Někdo je zkrátka ze staré školy a šustění papíru při otáčení stránek, resp. plynového sporáku by se nikdy nevzdal, jiný preferuje moderní směr. Pravda je taková, že současný trend vaření je s indukční varnou deskou neodmyslitelně spojen. Nejedná se pouze o pomíjivý výstřelek, ale o technologii, která s sebou přináší řadu výhod, včetně zvýšené bezpečnosti, lepší přesnosti při vaření i vyšší energetické účinnosti.
Ještě o krůček dál je propojení indukční varné desky s odsavačem v rámci jednoho přístroje. Takovýmto příkladem je FABER GALILEO – digestoř FABER pojmenovaná po skutečném italském géniovi, která je ukázkou špičkových technologií FABER v energetické třídě A+++. Svou konstrukcí – zabudováním do varné desky – se stává téměř neviditelnou. Nepřekáží tak při vaření, dělá kuchyň vzdušnější, a navíc vyžaduje minimální péči při údržbě. Vodotěsná konstrukce motoru zajišťuje maximální bezpečnost i v případě, kdy dojde k přetečení většího množství tekutin. Celková kompaktnost umožňuje využití prostoru zásuvky bezprostředně pod digestoří a deskou. Ať už preferujete instalaci v rámci ostrůvkového umístění nebo klasické v kuchyňské lince, můžete si vybrat, zda bude digestoř pracovat v odtahové verzi nebo jako recirkulační. V rámci tohoto přístroje mají všechny varianty zelenou.