Menu

Zboží z oficiální
české distribuce

HOTLINE 8 - 18 hod.
+420 773 752 924

E-shop

Filtry digestoří

Jedině výkonná digestoř Vám zajistí vaření bez zbytečného zápachu a par. Srdcem takové digestoře je její filtr, a proto jsme pro Vás připravili shrnutí toho, jaké typy filtrů existují a jak se o ně správně starat. 

Filtry digestoří se dělí do dvou kategorií, a to na filtry uhlíkové a tukové.

Uhlíkové neboli pachové filtry fungují na principu recirkulace, kdy se nasátý vzduch odsavačem přes filtr s aktivním uhlím přefiltruje a relativně čistý se vpouští zpět do místnosti. Jedná se o typ, který se používá v kuchyních, které nemají možnost přímého odtahu. Nejsou omyvatelné, ani recyklovatelné, a proto musí být měněny. Výměna závisí na intenzitě vaření, ale mělo by se jednat o interval 3 až 6 měsíců.

Mezi tukové filtry patří kovové omyvatelné filtry, baffle filtry a filtry syntetické.  

Kovové kazetové filtry dokáží zachytit tukové a mechanické částice a tím zabraňují zanášení odtahového potrubí a ventilátoru. Jejich pravidelná údržba spočívá v ručním omytí nebo omytí v myčce v intervalu 2 měsíců.

Baffle filtry jsou schopné pohltit více než 90 % tukových částic. Jsou odolné proti poškození, a i tyto filtry je třeba po 2 měsících používání řádně vyčistit – ručně omýt, případně omýt v myčce na nádobí. Jsou vhodné k vybraným typům digestoří Faber.

Poslední skupinu tvoří syntetické filtry, které nejsou omyvatelné a jejich účinnost nelze vypráním obnovit, a proto je třeba po 2 až 4 měsících vyměnit.

Většina recirkulačních digestoří Faber je vybavena funkcí Filter Alarm, která Vás včas upozorní na nutnost údržby tukových nebo výměnu uhlíkových filtrů. Díky této funkci budou Vaše filtry vždy ve správné kondici a nebudete muset preventivně vizuálně kontrolovat jejich stav. 

Tyto stránky používají k poskytování služeb cookies. Pokračováním v prohlížení vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací. Rozumím