Víte, jak správně používat digestoř?
Odsavače par jsou nedílnou součástí kuchyní již řadu let. Jedná se o jeden z nejvyužívanějších kuchyňských spotřebičů. Ale stejně tak, jako se věnujeme výběru správného programu u myček nádobí nebo dobře zvoleným stupňům při pečení, je třeba správně používat i digestoř.

FABER tipy na správné a efektivní používání:
- Digestoř zapněte ještě předtím, než začnete vařit. Stačí jednu nebo dvě minuty předem. Vytvoříte tak vír vzduchu, který zachytí pachy a páry hned od počátku vaření.
- Nižší rychlost odsávání je vhodná pro běžné vaření těstovin, rýže, brambor nebo zeleniny.
- Vyšší stupeň zvolte pro zachycení par při smažení nebo při použití více hořáků najednou.
- Po skončení vaření nechte odsavač ještě zapnutý cca 10 minut. Postačující je nižší výkon. Zbavíte se tak všech par a nepříjemných pachů v kuchyni.
